Nyheter
2019

Britisk rap-komet og fersk, svensk grammis-vinner til Kadetten!

Little Simz og Imenella joiner lineupen

Britisk rap-komet og fersk, svensk grammis-vinner til Kadetten!

To artister som har gjort seg tydelig bemerket det siste året er engelske Little Simz og svenske Imenella. Førstnevnte har høstet toppkritikker for sitt nye album, GREY Area, og har rukket å bli en av Kendrick Lamars favoritt-rappere, mens svenske Imenella nylig vant en grammis-pris som «Årets Nykomling». I dag ble det klart at begge kommer til strandfestivalen vår i sommer.

– Dette er to artister som gir en sprek dybde til programmet vårt, og som vil glede mange nye lyttere. Little Simz’ nye album er fantastisk, og har gått varmt på festival-anlegget vårt, forteller Toffen Gunnufsen, booking-ansvarlig i Kadetten.

«One of the illest doing this now». Slik beskrev Kendrick Lamar sin nye, britiske rap-favoritt. Simbi Ajikawo kommer fra Nord-London, og har, på tross av ung alder, rukket å gi ut fem album. GREY Area kom i slutten av mars, og ble raskt en favoritt blant både kritikere og fans. Dem er det mange av, og teller (i tillegg til Lamar) både Lauryn Hill og Gorillaz, som begge har invitert Little Simz med på turné. Stilen er personlig og unik, og Little Simz er virkelig på vei mot de store høyder internasjonalt. Senest forrige helg spilte hun blant annet på Coachella-festivalen, og like før Kadetten står Glastonbury for tur.

Imenella var lenge en av Sveriges beste dansere, men skiftet kunstuttrykk med låta «Moves» i 2018. Oppfølgerne «Chagga» og «Fråga om mig» gjorde det ikke dårligere, og har begge rundet millionen på Spotify. Imenella innledet året med å gi en sagnomsust opptreden på den svenske P3 Guld, og var nominert som «Framtidens Artist» på prisutdelingen. I tillegg har hun ligget på kanalens A-liste i månedsvis.