Polo G (US)

Polo G er klar for Kadetten! Den talentfulle Chicago- rapperen er rett og slett ustoppelig om dagen, og et av de største stjerneskuddene innenfor sjangeren.

Polo G ble født i 1999 og vokste opp i Cabrini-Green, et tøft nabolag i Chicago. Det var her han fant musikken og begynte å rappe. Navnet Polo G er en kombinasjon av hans favorittmerke, Polo by Ralph Lauren, og en hyllest til hans avdøde vennGucci. Låtene hans dukket opp på nettet i 2017, men det var først med singelen«Finer Things» han virkelig fikk sitt gjennombrudd. Polo skrev den inspirerende sangen mens han satt i fengsel, og spilte den inn når han endelig var en fri mann. Musikkvideoen fikk titalls millioner visninger, noe som virkelig satt fart på karrieren til den unge artisten.

Polo bruker låtene sine til å sette fokus på problemene han selv og andre i fattige deler av samfunnet står ovenfor, som rasemessige ulikheter, vold og mentalhelse. Han opprettholde samtidig sin tilknytning til lokalsamfunnet ved å gi tilbake til Chicago-ungdommer gjennom sitt AAU basketlag, samt veldedighetskonserten «Polo G & Friends», som var dedikert til Juice WRLD(R.I.P.) og unge som kjemper mot angst og depresjon.

Polo G står bak låter som «Hollywood» og «Gang WithMe», samt «Pop Out» sammen med Lil Tjay. Han utforsker flere rettinger innenfor musikken, noe som i kombinasjon med hans autentiske tekster og viktige temaer gjør Polo Gs tilnærming tilsjangeren unik og variert. Han slapp debutalbumet «Die a Legend» i 2019, til strålende mottakelse fra både kritikere og fans. Polo fulgte raskt opp suksessen med sitt andre studioalbum «The Goat» i 2020, som debuterte på en 2.plass på Billboard 200. Her har han med seg gjester som Stunna 4 Vegas, JuiceWRLD, Lil Baby og BJ The Chicago Kid, samt produsentene Mustard og Mike WiLLMade-It.  

Nå er han aktuell med albumet «Hall of Fame», og singelen «RAPSTAR» ga Polo G hans første nummer 1 plassering på Billboard, i tillegg til Spotify og Apple Music.