Playboi Carti (US)

Playboi Carti gjør endelig sin norgesdebut! Atlanta-rapperen, som egentlig heter Jordan Terrell Carter, slo gjennom på midten av 2010-tallet. Han vokste opp med å høre på artister som Prince, Michael Jackson, R. Kelly, Lil Jon, Gucci Mane ogJeezy, og begynte å lage musikk allerede på high school under navnet Sir Cartier.

 

Playboi Carti har samarbeidet med A$AP Mob, og hans repeterende, fengende flow har blitt sammenlignet med artister som Lil Uzi Vert og Young Thug. Etter en rekke virale singler og turnéer med Lil Uzi Vert og A$AP Ferg, for å nevne noe, ble Carti signert til Interscope Records og ga ut mixtapen «Playboi Carti» i 2017. Han fulgte opp med debutalbumet «Die Lit» året etter, som gikk inn på 3. plass påBillboard 200 og ble nr. 2 på R&B/Hip-Hop-lista. Her hadde han med seg gjesteartister som Nicki Minaj, Young Thug, Skepta, Lil Uzi Vert, Travis Scottog Chief Keef.

 

Den kontroversielle rapperen beveget seg inn i en ny fase med den mer aggressive utgivelsen «Whole Lotta Red» i 2020. Selveste Kanye West var eksekutiv produsent, og albumetdebuterte på 1. plass på Billboard.

 

Ryktene sier at Playboi Carti er en mer energisk versjon av seg selv på scenen enn på plate, og nå får vi endelig mulighet til å se hva han har å by på!