Lil Halima (NO)

Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for Lillian Halima Anderssen. 

Halima er fremdeles et delvis ubeskrevet blad, men det vil ikke vare lenge. Hun leverte en meget solid prestasjon under årets By:Larm og er knyttet til storselskapet Universal. 19-åringen fra Bardu i Troms befinner seg i grenselandet mellom indie- og urbanmusikken med afrikanske rytmer inspirert av platesamlingen til sin kenyanske far.

Anderssen har i flere år gjort seg bemerket i lokalmiljøet hjemme i Bardu for sine musikalske og kunstneriske talenter. 19-åringen har talenter både innen sang, piano og fiolin, i tillegg til billedkunst. I desember i fjor mottok hun Ungdommens motivasjonspris i Bardu for å ha utmerket seg spesielt som en allsidig og talentfull person innen musikk og kunst.

Hun fant likesinnede i sosiale medier, og på Instagram og Soundcloud ble hun blant annet kjent med en afropopartist fra Kenya og en amerikansk singer/songwriter før Universal Music oppdaget henne på Instagram vinteren 2017 der hun la ut små snutter av seg selv som spilte og sang egne og andres låter. Hennes sårhet og nærhet kombineres med interessante og fine låter med vakre melodier.