Artister

Earthgang

Earthgang

Atlanta-duoen i EarthGang kommer til Kadetten 2020! Duoen har siden 2009 vært uhorvelig produktive med en rekke ep’er og albumutgivelser. De har alltid holdt musikken sin uavhengig, med en slags aversjon til store labels og den potensielle begrensningen på kreativitet det kunne medføre. Sammen ga de ut en rekke kritikerroste prosjekter og samarbeid med andre Atlanta-rappere. Spesielt 2015-prosjektene Torba og Strays with Rabies viste fram de to som dyktige lyrikere og allsidig musikalitet. De samarbeidet blant annet Mac Miller, JID og OG Maco i denne perioden på ulike singler og prosjekter. Lyrikken og allsidigheten vekket oppmerksomheten til ingen ringere enn J. Cole.

Så i 2017 lot EarthGang seg overtale, sammen med venn og kollega JID signerte de på J. Coles eget label Dreamville Records før de skulle slippe sitt neste fullengdeprosjekt

Deres første Dreamville-prosjekt; Mirrorland (2019) inneholdt blant annet de fabelaktige singlene «Stuck» og «Bank». Låter som viste to ulike sider av gruppen. «Bank» var en voldelig låt med tunge 808-trommer med røtter i Atlanta-trapen mens «Stuck» var en melodiøs funk-inspirert låt tuftet på up beat trommegrooves og paralleller til heltene deres i Outkast.

Olu O. Fann og Eian Undrai Parker utgjør Earthgang hvor de går under navnene Olu og WowGr8. Duoen stiftet gruppen i 2009 sterkt inspirert av andre artister fra Atlanta, Georgia.I likhet med storheter som Outkast og Future er Earthgang vokst opp på sørsiden av Atlanta og har siden videregående hentet mange impulser fra den turbulente byen. I 2013 slapp de debutalbumet Shallow Graves For Toys. Et album som introduserte hiphopverden for en ny generasjon av lyriske rappere.

I 2017 ble Earthgang endel av Dreamville Records, stiftet av J. Cole. I løpet av samme år ga de ut ep’ene Rags, Royalty og Robots før de fulgte J. Cole på to turneer som oppvarmere.

I 2019 slapp de sinførste fullengder på Dreamville. Albumet Mirrorland som medvirket YoungThug, Kehlani og T-Pain var deres største kommersielle suksess ledet an av streaming-hiten «Proud Of».

Senere samme år medvirket de på samlealbumet Revenge of the Dreamers III. Den nesten to timer lange albumet medvirket så godt som hele artiststallen til J. Cole.