Burna Boy (NG)

Damini Ebunoluwa Ogulu, bedre kjent under artistnavnet Burna Boy, lager musikk som er en unik fusjon av afrobeat, dancehall, hiphop og pop. Sakte, men sikkert har den nigerianske artisten opparbeidet seg enorm popularitet. De første skrittene mot internasjonal oppmerksomhet kom med debutalbumet «L.I.F.E» i 2013. Dette skapte gnister for en utrolig produktiv periode for den unge artisten, med flere album og en rekke internasjonale samarbeid.

Burna Boy er utvilsomt en av de dyktigste sjanger-sjonglørene på hitlistene om dagen. Gjennom sine samarbeid med en rekke britiske artister har han virkelig fått vise sin allsidighet og teft som musiker, og celebriteter som Lilly Allen, Stormzy, Fall Out Boy og Jorja Smith har alle hyllet han. Etter 2018-albumet «Outside», som blant annet inneholder hitlåta «Ye», oppnådde han virkelig internasjonal suksess. Albumet sikret han plasseringer på Billboard Reggae og spillejobb på Coachella.

Siden den gang har Bruna Boy gitt ut albumene «African Giant» (2019), nominert til Grammy i kategorien ‘Best World Music Album’, og «Twice As Tall» (2020), som vant for ‘Best Global Music Album’. Her hadde han med seg gjesteartister som Future, YG, Damian Marley, Jorja Smith, Jeremih, Serani, Youssou N’Dour, Stormzy og Chris Martin. Burna Boy har også vunnet BET Award som beste internasjonale artist imponerende tre år på rad!

Afrikas hotteste verdensstjerne er kjent som en meget energisk og underholdende liveartist, og vi kan nesten ikke vente til han inntar scenen under Kadetten 2022!